Bergen med utsikt

Den beste maten man kan få på en fjelltopp

Man har ikke besBergen-norway.2økt Bergen før man har tatt turen opp på Ulriken. Her finner man også Sky:Skraperen, som fyller det høyeste utsiktspunktet over byen. Her kan man nyte noe av den beste maten som serveres på fjelltopper. Restauranten byr på alt fra kaffe til flotte middager, inkludert deilig grillmat. Det finnes også møtelokaler som egner seg for konferanser og selskap, og alt dette om
gitt av vill natur og utmark.

Restauranten er folkelig og uformell på dagtid. Turgåere og mosjonister, turister og småbarnsfamilier blander seg på de mange bordene. Om man bare vil ha en liten matbit er det også mulig å få dette utover kvelden, hvis man henvender seg til kafeen.

Fløien Folkerestaurant

Et annet godt alternativ om man skulle bli sulten når man besøker Bergen er Fløien Folkerestaurant. Dette er en av Bergens mest særpregede restauranter, og i tillegg til en fremragende meny, bys det også på en nydelig utsikt over Bergen by. Kjøkkenet er variert, og man kan gjerne invitere med tilreisende på tradisjonell norsk mat. Det er en veldig enkel og god måte å vise frem både Bergen, og hva Norge har å by på. En minneverdig aften er garantert, men husk, det kan lønne seg å bestille bord i forveien.

Restauranten ligger ved Fløienbanen øverste stasjon, gode 320 meter over havet. Fløien er et yndet utfartssted bant bergenserne, og området ligger kun få minutters banefart unna Torget. Her har man tilgang på turterreng, med merkede stier og gangveier. Her unngår man bykjernens støy, og man kan se ned på andre mens man koser seg med maten. Utsikten er blant de beste i Bergen, og man har god oversikt over vågen, de små øyene, samt den fjerne Nordsjøen. Man får ofte nydelige solnedganger, og omgivelsene er som skapt for å imponere.