Bergen sine hemmligheter

Bergen er Norges nest største by. Husene ligger tett ved hverandre oppover de bratte åssidene rundt sentrum. Den moderne byen kan by på en god avveksling til fjordvandringer og den ville vestlandsnaturen. Bergen er en kombinasjon av en levende norsk historie, så vel som et yrende byliv, selv om by670px-bergenhordalandnorwayvagenen i verdensmålestokk kan minne om en rolig bakevje.

Mange søker dette småby-preget, og byen tiltrekker seg årlig et stort antall utenlandske turister, så vel som norske skuelystne. De bergenske patriotene er stolte av byen sin, og byen har et levende og selvstendig kulturliv som resten av landet kan misunne dem. Spør man en bergenser på gaten så står man i fare for at de faktisk vil slå av en prat, slik som i de større metropolene på kontinentet. Dette kan være ganske sjokkerende for vanlige nordmenn, men vi kan forsikre om at dette ikke er farlig. Det er bare slik det er i Bergen.

Ti prosent av Bergens innbyggere er studenter, og dette har satt sitt preg på byen. Studenter har som kjent tid til å være oppe sent, og til å drikke mye øl, noe som har gitt Bergen en levende kulturscene, med mange konserter og et ytende uteliv. Dessuten kan bergensere skryte av at byen har flere teater, et av verdens eldste symfoniorkester, samt en helt ok fotballstadion.

Sentrum av Bergen har lange historiske røtter, og byen ble grunnlagt for rundt 900 år siden, på slutten av vikingtiden. Byen er også kjent som et viktig handelssentrum som i løpet av denne tiden forbandt den norske kysten med de europeiske storbyene. Bryggen er et minne om denne lange historien, og man kan se de gamle faktoriene stå tett i tett. Området er på UNESCOs verdensarvliste. Området er tilrettelagt for turisme, og man vil finne mange restauranter, puber og turist-forretninger her.