Besøk Stavanger

Området rundt Stavanger frister med en meget variert natur, med sine langstrakte fjorder og høye fjell. Området er også kjent for å by på flotte hvite strender hvor det er mulig å surfe. Stavanger by i seg selv har nytt godt av oljeeventyret, og byen bærer preg av den rikdommen som er blitt hentet i land. Det har resultert i et omfangsrikt kulturliv, og en godt organisert by, som det er lett å komme seg rundt i.

Prekestolen er kun en av attraksjonene

Fra Stavanger Havn kan man delta på flere dagseilas som er rettet mot dem som vil oppleve den mektige naturen som markerer begynnelsen på det karakteristiske vesStavanger_bybrutlandet, like nord for byen. Lysefjorden, Solastranda, samt den verdenskjente Preikestolen er vakre landemerker som man bør ha sett. Preikestolen er den mest imponerende av attraksjonene, med sitt flate platå, på 604 m.o.h. Gjerne vil man også opp på fjellet, og veien er godt utbygget. Den vil ikke by på utfordringer, selv om man ikke har fjellstøvler, eller kondis.

Alle vet hva man sier når man nevner at en by er en universitetsby

Den som ikke har merket det ennå, kan få det forklart. En universitetsby tiltrekker seg mange unge mennesker som ikke har fast jobb. Disse får penger av staten, og disse pengene brukes på øl og konserter. Den som liker slikt kan derfor ha det gøy i Stavanger. Oljebransjen har ført til at ting også kan bli litt fancy, og man finner både gode restauranter, og velpleide utesteder, for den med litt finere smak. Den har også ført til at folk fra mange land møtes i Stavanger, og dette har gitt byen et meget internasjonalt preg.

Utenfor byen finnes det også gode muligheter for shopping, med et meget bredt utvalg, mens man i bykjernen finner sjarmerende trehus og mange rare og små butikker.