Besøk storbyen Oslo

Oslo er en av de raskest voksende byene i Europa, selv om byen fortsatt er liten, både i Europa- og i verdens-målestokk. Flere og flere unge mennesker trekkes til byen. De som kommer fra Europa, kommer dit fordi det er en landlig småby med gode muligheter for friluftsliv, mens de som kommer dit fra Noslo-1091011_960_720orge, gjerne drar dit for å nyte storbylivet til det fulle. Oslo er noe som ligger midt imellom disse to ytterpunktene.

Flere av landets viktigste universiteter og høyskoler ligger i Oslo, og den som ønsker en mer spesialisert utdannelse må derfor gjerne finne veien til byen. Det samme gjelder for Norges kulturelle institusjoner. Man finner ikke et bedre utvalg noe annet sted i landet. Nasjonalgalleriet, Nationaltheatret, Den Norske Opera, samt balletten, finner man alle i Oslo. De to siste er hjemme i hovedstadens nye skrytebygg, Operaen i Bjørvika. Følger man elven oppover treffer man på Grünerløkka, med sine små butikker, kafeer, barer og restauranter, og den store Mathallen som tilbyr mat fra hele landet.

Den som vil slappe av i et grøntområde, har mye å velge imellom. Langs Akerselva strekker byens lange park seg, og deler byen i to. Halvparten av kommunen er dekket av parker og skogsområder. Dette betyr at byen kan by på friluftsliv på sommeren, så vel som langrenn og slalom på vinteren. I fjorden finner man også mange små øyer. Flere av dem har båtforbindelse, og det er mulig å telte gratis. Strandferien er dermed sikret for en liten penge.

I sentrum finner man også flere gode konsertsteder som tilby verdenskjente rockegrupper og andre former for nattlig og underholdning. Om du har lyst på en opplevelse utenom det vanlige, så kan bingokongen Ronny Haugeland by på en helt nye opplevelse med show-talk og tørre vitser. Vanligvis finner man ham på utestedet Blaa.