Nyt Norge med Hurtigruten

En reise med hurtigruten utgjør en av verdens vakreste sjøreiser. Man blir virkelig kjent med den norske kysten på en slik reise, og man får oppleve avstikkere til fjells, og til flere av landets små og store havner.hiking-691846_960_720

Ingen kjenner Norsk
ekysten slik som hurtigruten gjør det. Den har siden 1893 vært en integrert del av det norske kystlivet, som bærer av frakt, post og passasjerer mellom de norske kystbyene. Den forband Bergen fast med det resterende landet, og Kirkenes i det ytterste nord. Skipene til Hurtigruten er i dag fortsatt en meget viktig del av det norske kystlivet, selv om mye av driften er blitt lagt om for å imøtekomme det stadig større antallet av turister som ønsker å delta på den vakre reisen.

Atmosfæren er vennlig og avslappet

Reiser med hurtigruten byr på imponerende opplevelser, og en ro som man ikke kan oppdrive på så mange andre steder i verden. Flåten består av til sammen 11 skip, som alle har sitt særpreg, og sin egen stemning, men alle lugarene er like komfortable, og salongene er romslige. Kontakt med naturen får man både ute på dekk, liksom fra inne i de lune og varme salongene. En viktig del av reisen er selvfølgelig de vestlandske fjordene, men også lengre nord, i Lofoten, eller i Finnmark, kan man vente seg imponerende scener. Til sammen legger Hurtigruten til ved 34 havner, og det venter mange overraskelser på veien.

Både norsk tradisjonsmat og et moderne kjøkken

Spisekartene er basert på lokale, og hovedsaklig norske råvarer, og selskapet kan skryte av at de har erfarne kokker med fremragende ekspertise. Under reisen kan man velge mellom både norsk husmannskost, så vel som mer utbroderte moderne retter. Middagen legges opp til å være en behagelig avrunding på det man har opplevd i løpet av dagen. På kvelden kan man også trekke seg tilbake til skipenes barer og salonger. En treretters middag er inkludert for alle reisende.