Polare eventyr med start i Tromsø

Den lille polarbyen Tromsø er full av kultur og har en lang historie. Om man tilbringer lengre tid inne i landet vil byen fremstå som en gedigen metropol når man 6288098791_8a4e6350a9_bfinner tilbake til det, og byen er derfor også blitt et samlingspunkt for hele Nord-Norge.

Byen ligger hele 350 kilometer nord for polarsirkelen, og er Nord-Norges største by. Den er et populært reisemål for nordlys-turister, noe som området kan by på fra september til mars. Det andre naturlige fenomenet som også tiltrekker seg oppmerksomhet, er midnattssolen. På sommeren vil man finne aktivitet døgnet rundt, og man sover når man kan. For søringer kreves det gjerne noen tykke gardiner, eller at man er utslitt.

Tromsø som by ble grunnlagt i 1794, men det har vært folk i området i lang tid før dette. De første arkeologiske sporene som er oppdaget viser at det levde folk i Tromsdalen for 11 000 år siden. I moderne tid fikk byen tilnavnet Porten til Ishavet. Dette fordi flere forskningsekspedisjoner, så vel som fangst av sel og hval, hadde sitt utgangspunkt i denne norske utposten på verdens ende. Byen kan by på villmarksliv rett utenfor stuedøren i dag. Fisketurer, jaktturer, padleturer og hundekjøring, er aktiviteter som området har å by på.

Tromsø var en sjømannsby, og hadde av den grunn allerede tidlig et godt utvalg av utesteder. Det hjelper også at Nordlendinger som kjent er tørste folk. Byen har et godt nattliv, og et levende kulturliv som kan tilby noe for en hver smak.

Som et senter for regionen finnes det også kultur av det finere slaget. Byen har et u-konvensjonelt symfoniorkester som spiller på de merkeligste steder, og et teater som setter opp stykker på ekte nordnorsk. To store festivaler inviterer også hvert år folk til byen Tromsø Internasjonale Filmfestival er et høydepunkt, og det samme kan sies om Nordlysfestivalen.